16/08/2017

Prohibicions de circulació a vehicles antics a l'AMB

Aquest passat mes de març ens vàrem trobar als mitjans de comunicació amb la informació de que des de la Generalitat de Catalunya i l’àrea Metropolitana de Barcelona estaven a un pas d’iniciar les restriccions de circulació a partir de desembre del 2017 a vehicles de més de 20 anys.

Actualment tenim més informació, i ja han anunciat que es començarà a prohibir la circulació en aquells turismes i furgonetes que no tinguin la adhesiu que  la DGT està enviant per correus, segons s’indica a la foto, a partir d’aquest desembre en situació d’alta contaminació, els dies laborables de 7 a 20 h, a ciutats com Barcelona, Badalona, Sant Just Desvern, Castelldefels, San Cugat del Vallès i Sant Boi de Llobregat.

La mesura encara són més restrictives de les que ens van anunciar en un principi, i afecta a tots aquells turismes, furgonetes i vehicles de transport de mercaderies que no compleixin el mínim de l’adhesiu B, es a dir turismes i furgonetes de benzina matriculades abans del gener del 2000, de dièsel abans del gener del 2006. Així com vehicles de més de 8 places i de transport de mercaderies de tot tipus matriculats abans del 2005.

Quins seran els següents moments a partir del 2018, encara estan per concretar, però de ben segur van en la direcció de continuar en que sigui en qualsevol situació.

Per tant, si tens un cotxe antic, clàssic, youngtimer o mític, de moment, estàs directament afectat.

Davant d’aquesta situació, des de la FEVA (Federación Española de Vehículos Antiguos) i representants de clubs de vehicles clàssics catalans, s’han reunit amb diferents administracions catalanes i la DGT per proposar mesures, amb dades a la mà, entre d’altres que els nostres vehicles antics no suposen ni el 0,63% de l’impacte del total d’emissions del CO2 mundials, i que mereixen un tracte diferenciat. La FEVA ha presentat a la DGT, una proposta similar a les acordades en altres països europeus, pel que vehicles de més de 30 anys, amb el permís de circulació, fitxa tècnica i ITV en vigor, i amb possessió de la targeta identificativa FIVA, poguessin disposar d’un adhesiu H per poder circular. Aquest proposta s’ha vist en bons ulls per la DGT i s’ho estudiaran. Trobareu més informació a la web de la FEVA: http://www.feva.es/es/noticias