Història de la federació

La Federació Catalana d'Entitats de Vehicles Històrics (FCVH) està afiliada a la FEVA

 
 

A principis del nou mil·lenni, un grup d'entitats catalanes relacionades amb el mon dels vehicles clàssics i històrics, veient la creixent afició que hi havia, i amb la voluntat de promocionar i vetllar pels vehicles que han format part de la nostra historia, van decidir constituir-se en associació i més tard en federació.

La Federació Catalana d'Entitats de Vehicles Històrics (FCVH), va néixer definitivament l’any 2005, sota la presidència del Sr. Ernest Font, el qual va ser succeït l’any 2009 pel Sr. Jordi Aluju.

Durant els primers anys, la FCVH es va dedicar principalment a la formació de personal dels clubs afiliats com a oficials FEVA i a l'organització del Clàssic Regularitat i Moto Rally Clàssic, campionat de regularitat de vehicles històrics en carretera oberta amb una velocitat màxima de 49 km/h. La crisi econòmica, la proliferació d'altres organitzadors de proves i els consells de seguretat per part de la direcció de Trànsit van fer que el 2011 se celebrés la última edició.

L’any 2017, desprès d’un llarg període d’inactivitat i davant els nous reptes i problemes que amenaçaven directament la nostre afició i el nostre patrimoni industrial, deguts principalment al canvi climàtic i les progressives normatives i taxes mediambientals que les administracions han anat posant en marxa, la FCVH es va re fundar amb una nova Junta Directiva, presidida pel Sr. Josep-Narcís Arderiu.

Les primeres accions portades a terme per la nova Junta durant aquets primers anys estan aconseguint demostrar a les administracions que la conservació i preservació del nostre patrimoni industrial i la cultura que tot això comporta es absolutament necessari, la qual cosa ja ha portat a aconseguir els primers èxits.

De cara al futur, la FCVH ha dissenyat un pla de treball estratègic i ambiciós amb la finalitat de donar el millor servei a tots els seus associats, assolint nous reptes i vetllant en tot moment pels interessos dels nostres estimats vehicles.


   Estatuts 2023     Junta Directiva