30/07/2024

Els vehicles Històrics podran circular per les zones de baixes emissions.

Conveni entre la Federació Catalana de Vehicles Històrics i l'AMB: Accés Lliure per als Vehicles Històrics a les Zones de Baixes Emissions

La Federació Catalana de Vehicles Històrics (FCVH) i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) signaran pròximament aquest setembre un conveni de col·laboració que permetrà que els vehicles amb matrícula històrica (H) puguin circular sense restriccions per les zones de baixes emissions (ZBE). Aquest acord reconeix el valor industrial i cultural d'aquests vehicles i suposa un gran avanç per al sector i ens reconeix com a la resta de grans ciutats europees del nostre entorn. Cal recordar que aquests vehicles no són d’ús diari.

Compromisos de l'Àrea Metropolitana de Barcelona:

  1. Respecte a l'etiquetatge de la DGT:

         L'AMB es compromet a respectar la classificació de la DGT per als vehicles històrics, tal com ho recullen les ordenances municipals que regulen l'accés a les ZBE dels municipis metropolitans.

  1. Revisió del llistat de vehicles:

         Es revisarà el llistat actual de vehicles dels associats per informar quins vehicles, per les seves característiques, ja estan fora de l'àmbit regulat o podrien estar-ho segons la regulació de la DGT.

  1. Facilitació del contacte amb la FCVH:

         A facilitar als ajuntaments el contacte de la Federació Catalana d'Entitats de Vehicles Històrics (FCVH) per a la gestió específica dels esdeveniments singulars.

  1. Reconèixer la FCVH com a interlocutor:

         La FCVH serà reconeguda com a interlocutor per a les gestions del Registre metropolità de vehicles estrangers i altres vehicles autoritzats a les ZBE dels seus associats.

  1. Difusió del valor dels vehicles històrics:

         Es promourà la necessitat de reconèixer el valor patrimonial i industrial dels vehicles històrics davant altres administracions.

  1. Creació d’una comissió mixta AMB-FCVH:

         A fi de coordinar el desenvolupament, el seguiment, l’impuls de funcions i el control de les actuacions, així com per interpretar el contingut del conveni en cas de discrepància.
         També proposar millores i ampliacions a mesura que la normativa es vagi actualitzant i canviant.