18/09/2024

NOVETATS NOU REGLAMENT DE VEHICLES HISTÒRICS

Aquest nou reglament busca simplificar i abaratir el procés per classificar els vehicles com a històrics. S'han fet canvis perquè sigui més fàcil i menys costós, especialment per a motos i ciclomotors antics. Ara, en lloc de passar per un procés llarg i car, s'ha creat un procediment més senzill per a aquells vehicles que ja estan circulant i tenen més de 30 anys.

A més, es reconeixen els certificats emesos per entitats expertes en vehicles històrics per a alguns tràmits, cosa que ajuda a agilitzar el procés.

Un altre canvi important és que els vehicles històrics amb més de 60 anys ja no hauran de passar la ITV periòdica, i els ciclomotors històrics estaran completament exempts de la ITV. Tot i això, els propietaris que ho vulguin, la podran fer voluntàriament.

Aquest reglament també és favorable per a aquells que només utilitzen els seus vehicles de manera ocasional, ja que s’anima els ajuntaments a permetre que aquests vehicles circulin en zones restringides per motius mediambientals. A més, es busca evitar que aquests vehicles, que formen part del nostre patrimoni, acabin sortint del país per problemes amb la normativa.

En resum, amb aquesta actualització es vol que els vehicles històrics tinguin un tractament més senzill i d'acord amb les normatives europees, perquè tots puguem continuar gaudint-ne sense tantes complicacions.

NOTA DE PREMSA