17/09/2024

L’AMB RECONEIX EL VALOR PATRIMONIAL DELS VEHICLES HISTÒRICS I CLÀSSICS


L’ens metropolità i la Federació Catalana de Vehicles Històrics signen un conveni que facilita la interlocució entre els propietaris de vehicles històrics i el Registre metropolità de vehicles autoritzats a les ZBE metropolitanes

Aquest dimarts, 17 de setembre, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Federació Catalana de Vehicles Històrics (FCVH) han signat un conveni de col·laboració a fi de facilitar la interlocució entre els ciutadans propietaris de vehicles històrics o clàssics i el Registre metropolità de vehicles estrangers i altres vehicles autoritzats a les zones de baixes emissions.

Aquest acord, que ambdues parts consideren positiu, reconeix el valor industrial i cultural dels vehicles amb matrícula històrica (H) i té com a objectiu agilitzar els tràmits previstos en el Reglament del Registre metropolità de vehicles estrangers i altres vehicles autoritzats a les ZBE metropolitanes, dins del termini previst i en la forma escaient.

En el marc d’aquest conveni, l’AMB s’ha compromès a respectar la classificació de la DGT per als vehicles històrics, tal com recullen les ordenances municipals que regulen l’accés a les ZBE dels municipis metropolitans; revisar el llistat actual de vehicles dels associats per informar de quins vehicles ja es troben fora de l’àmbit regulat de la DGT; facilitar als ajuntaments el contacte de la FCVH per a la gestió específica dels esdeveniments singulars i reconèixer la FCVH com a interlocutora per a les gestions del Registre metropolità.

Per la seva part, la Federació Catalana de Vehicles Històrics proporcionarà a l’AMB el llistat de vehicles actuals dels seus associats per determinar quins ja estan fora de l’àmbit regulat o podrien estar-ho segons la regulació de la DGT i actuarà com a intermediària amb el Registre metropolità facilitant la gestió de les autoritzacions diàries i per a esdeveniments singulars dels vehicles dels seus associats.

A més, l’AMB i la FCVH crearan una comissió mixta a fi de coordinar el desenvolupament, el seguiment, l’impuls de funcions i el control de les actuacions, així com per interpretar el contingut del conveni en cas de discrepància. Aquesta comissió també proposarà millores i ampliacions a mesura que la normativa es vagi actualitzant i canviant.

Aquest acord suposa un reconeixement important per als vehicles històrics, considerats part del patrimoni cultural i industrial. La col·laboració entre la FCVH i l’AMB garanteix que aquests vehicles puguincontinuar circulant per les zones de baixes emissions SEMPRE I QUAN PORTIN LA MATRICULA H VISIBLE, preservant així la seva història i valor per a les futures generacions.