19 de nov.
09:00

Clàssic Car les Franqueses




SORTIDA-RACONS DE L'EMPORDÀ

19 de novembre 2022

Benvolguts companys, hem recorregut en diverses ocasions alguns dels més bells pobles de l'Empordà, i encara avui ens continua sorprenent els meravellosos pobles que encara ens queden per veure. Per a aquesta ocasió us prepararem un plat Empordanès amb els següents ingredients, s'agafen dos pobles d'Origen medieval Corçà i Ullastret, li afegim a Manel Farreras el nostre guia empordanès d'altres ocasions i per a acabar ho amanim amb un bon restaurant, Ca Dolç de Sant Feliu de Boada, el deixem reposar i arribarem a casa amb la sensació d'haver dinat un excel·lent plat amb sabor de la nostra terra.

La mescla del llegat grec i romà amb els noms dels bojos anys 60 del segle XX ha donat com a resultat un Baix Empordà lúdic i atractiu. Elsa Peretti, Dalí, Colita, Oriol Maspons... La gauche divine es va lliurar a la fascinació pels pobles antics i medievals gairebé amb idèntica passió que Josep Pla, l'ànima de l'Empordà, pocs anys abans.
Trepitjar els carrers medievals de les petites viles en les quals es van assentar. Es una alternativa al nombrós turisme que es llança a les transparents cales de la Costa Brava. Aquí, a l'interior a 20 minuts de la costa  es respira un encreuament d'embruixaments que justifica la passió per la qual per a molts és la Toscana catalana, per a uns altres, la Provença i per als qui tenen la sort d'assentar-se en aquesta zona per voluntat, simplement l'Empordà, un lloc del qual encara queden coses per descobrir.

Programa:

9:00 h.- Concentració a l'Àrea del Montseny AP-7 direccions Girona, esmorzar per lliura

9:45 h.- Sortida per l'AP-7, direcció Girona, a 63 km. prendre la sortida 6 hacia C-66.

11:00 h.- Arribarem a Corçà. És un petit poble medieval on fins a les pedres de les seves cases ens parlen sobre la seva història. I és que les inscripcions de les portes ens indiquen les famílies i els oficis dels seus habitants en el segle XVIII. Farem una visita guiada de la mà de Manel Farreras vell conegut d'altres visites per l'Empordà 84 km

12:15 h.- En ruta cap a Ullastret  7 km

12:30 h.- Arribarem al poble de Ullastretaparcament i visita guiada al poble, Ullastret és un municipi de la comarca del Baix Empordà, situat sobre un turó al marge dret del riu Daró. L'estructura d'Ullastret és clarament medieval, el nucli de la vila està format per petites i estrets carrers amb fort pendent, envoltades per muralles molt ben conservades.

13:30 h.- Acabada la visita, en ruta cap a Sant Feliu de Boada.3 km

14:00 h.- Dinar al Restaurant Restaurant Can Dolç Plaça Esglèsia, s/n, Sant Feliu de Boada, Girona

Afegeix al calendari