SORTIDA AL MONESTIR DE SANTA MARIA DE POBLET
Clàssic Car les Franqueses
Benvolguts amics. Per a aquesta ocasió el club us ha organitzat una visita monumental al Monestir de Santa Maria de Poblet.
En la documentació recollida llegeixo que els orígens d'aquest monestir cistercenc es remunten a 1149 quan Ramón Berenguer IV li ho va lliurar als monjos cistercencs que provenien de l'Abadia de Fontfroide, a França.
El seu major auge el va tenir durant el segle XIV, quan va arribar a albergar fins a 140 monjos, més els germans llecs que treballaven per a ells. Va ser en aquesta època, quan Pere el Cerimoniós va ordenar que el monestir es convertís en Panteó Real l'any 1340, per la qual cosa d'aquesta manera i fins al segle XV va passar a albergar els sepulcres dels reis d'Aragó i comtes de Barcelona, en concret, fins a vuit reis i tres reines. Si vols saber més, no et perdis aquesta sortida
Programa:
9:00 h.- Concentració a l'àrea del Llobregat AP-7 (porta de Barcelona) esmorzar per lliura.
Latitud: 41.467208 Longitud: 1.978643
9:45 h.- Sortida per l'AP-7, direcció Tarragona i continuar por l'AP-2 fins la (sortida 9 Montblanc N-240 L'Espluga de Francolí.)
10:30 h.- Arribarem a l'Aparcament del Monetir de Poblet (112 km)
Latitud: 41.380281 Longitud:1.079944
11:00 h.- Recollir les entrades reservades a la botiga del Monestir y visita.
Mol important: La visita es realitza amb audioguia, s’ha de descarregar l’aplicació al teu mòbil de l’App Store o bé de la Play Store, “Poblet, guia oficial,” (obligatori l’ús d’auriculars, que els haurà de portar-los cadascun) nota de l'autor: com en les gasolineres abans te la servien i ara te l'has de servir tu i et costa mes cara.
Recomano que te la descarreguis amb temps i vagis practicat amb els auriculars pots fer una visita virtual abans d'anar, és molt divertit.
12:30 h.- Acabada la visita i dins del mateix recinte del monestir ens dirigirem a l'Hostatgeria del Monestir on dinarem en el restaurant Art de Poblet
Menu
Tot per Pica
Pa de vidre amb Tomàquet
Pernil ibèric i formatge
Tartar d’escalivada i paté d’olives
Calamars a la romana
Bombons de foie garrapinyats
Croquetes de bolets amb confitura de ceba
Musclos a la marinera
Segons a triar
Melós de vedella confitat amb trepat i parmentiere de patata
o
Orada Al Forn Amb Julien De Verduretes
Postres
Tarta De Poma Amb Gelat De Canyella
Cafè Natural 100%
Celler
Aigua mineral / Vi DO Conca de Barberà
(Els refrescos i cerveses no estan incloses)
Contacte: 620239406