26 de set.

Clàssic Car les Franqueses





“Santuari del Far i Santuari de la Salut” 26 de setembre 2021.

Benvolguts amics;

El que en un principi es tractava de visitar el Santuari de la Salut s'ha convertit en un dos per un, perquè no podíem deixar de visitar primer el Santuari de la Mare de Déu del Far a uns 7 km de distància un de l'altre.

Us agradaria veure a “vol d’ocell” el paisatge d’una de les zones boscoses mes espectaculars del nostre país, sense treure els peus del terra?

Per si es del vostre gust, us adjuntem la crònica del viatge que el passat diumenge vint-i-sis de setembre vàrem fer els socis del Clàssic Car Les Franqueses, als Santuaris del Far i de La Salut, amb els nostres clàssics, despertats per fi de la seva obligada hibernació.

Sortida on el fruiment del viatge venia reforçat per la joia del retrobament amb els nostres companys i els seus “ferros”, per una carretera que sembla feta a mida per immergir-se en el paisatge, arrapats al terreny, seguint les seves ondulacions i revolts que obliguen a una conducció que no per acurada es menys agraïda.

Viatge, gaire be passeig, per l’interior d’un bosc de fajos on les copes s’enllacen pel damunt del vial creant túnels de verdor que, quan acaben, ens donen pas a l’espectacularitat de la visió aèria que ens mostra “a vol d’0cell” un territori que en dies clars arriba fins el golf de Roses.

Existeixen llocs que per les seves característiques mereixen ser coneguts al menys una vegada. El Far i La Salut, crec humilment, son uns dels que amb el seu gaudi et tornen amb escreix l’esforç fet per arribar-hi.

Albert Lopez Iborra

Afegeix al calendari