5 de març

Clàssic Motor Club del BagesII SUPER TEST SERIES del CLÀSSIC

 

PREAMBUL

 

La Secció Esportiva del Clàssic Motor Club del Bages vol aprofitar la seva infraestructura humana i logística per organitzar el 2º SUPER TEST SERIES del CLÀSSIC adreçat a tots aquells aficionats als vehicles clàssics i sobretot a les proves de regularitat amb l’ànim de recuperar a poc a poc la nostra afició.

 

Atesa la situació actual del COVID-19 la qual els esdeveniments estan restringits a un nombre de persones en llocs comuns i per tal de preservar la salut de tot@s hem dissenyat un nou concepte de prova que per primera vegada es durà a terme a les nostres carreteres. Un format molt compacte, de baix cost però amb tots els ingredients dels esdeveniments de regularitat i de gaudi dels vehicles clàssics.

El desenvolupament de l’esdeveniment el trobareu al reglament que properament publicarem però us volem avançar alguns aspectes importants.

 

La prova serà tipus RALLI DE REGULARITAT en carretera oberta però amb canvis significants relacionats a continuació:

 

.- Podran participar qualsevol persona que tingui carnet de conduir en regla i podran acompanyar-lo en el vehicle les persones que ho desitgin, també es pot participar de forma individual. No fa falta cap llicència federativa pels participants.

 

.-Els vehicles que poden participar cal que siguin clàssics de més de 25 anys d’antiguitat. Els vehicles d’entre 20 i 25 anys poden ser acceptats per participar (mirar reglament).

 

.- No trobareu cap persona de l’organització a la carretera, només seran a l’inici i final del recorregut per lliurar i recollir el datalogger especial i lliurament de la documentació i rebre les indicacions necessàries.

 

.- Cada participant triarà l’hora de sortida del punt de trobada en el moment de fer la inscripció, i caldrà rebre la confirmació de la mateixa des de l’organització depenent de la disponibilitat, no podent fer-ho més d’un participant en un interval dels següents 3’ per tal de mantenir les distàncies de seguretat i de salut i  per tal que cada participant ho faci a l’hora i temps que cregui necessari.

 

.- L’organització ha dissenyat un recorregut per carreteres secundàries anomenades zones de control (tram de regularitat) on els participants caldrà que segueixin les indicacions de les taules de mitjanes per tal de seguir amb la màxima precisió la mitjana que imposi l’organització. El participant que realitzi millor les zones de control serà el guanyador de l’esdeveniment.

 

.- Els horaris de la prova els posarà cadascú dins el marge establert (veure horaris reglament), podent aturar-se en qualsevol moment fora de les zones de control, per posar gasolina, descansar, gaudir del paisatge, o fins i tot si la normativa estatal ho permet menjar en establiments o àrees de descans. L’esdeveniment està preparat per fer-lo amb 4 hores però l’organització donarà un màxim de 5 hores per a realitzar-ho. Un total de 162 kms i 5 zones de control de regularitat (100 kms) conformaran aquest 2º SUPER TEST SERIES del  CLÀSSIC.

 

.- El datalogger serà lliurat en forma de lloguer per part de l’organització (caldrà deixar una fiança de 50,00€ quan es reculli que serà retornada al retorn de l’aparell).

El funcionament del datalogger és molt fàcil, ja que un cop instal·lat i activat pel propi participant amb velcros a la part interior del vidre de davant del vehicle. Serà activat pel propi participant per  evitar contactes. El datalogger funciona per mitjà del sistema de GPS satèl·lit.

 

.- Cada participant podrà portar els aparells i dispositius electrònics que desitgi per calcular les mitjanes a realitzar en les zones de control que seran lliurades uns dies abans per mitjà telemàtic a cada participant un cop efectuada la inscripció.

 

.- Les mitjanes imposades mai seran per damunt dels 50kms/hora i aquesta serà d’acord amb l’estat de la carretera, la seva amplada i la seva dificultat de conducció perquè tots els participants puguin realitzar-la correctament dins les normatives de circulació.

 

.- Les zones de control de regularitat seran indicades en el plànol i el roadbook lliurat telemàticament, s’indicarà el punt de sortida i arribada de la zona de regularitat sense necessitat de manipular el datalogger en cap moment, excepte la seva col·locació i activació que serà efectuada abans de la sortida de la prova.

 

.- S’indicarà una zona de calibració per tal que els participants que ho desitgin podran equiparar els aparells de mesura del seu vehicle a la mesura del roadbook de l’organització.

 

Esperem que aquest nou esdeveniment pugui ser atractiu per a tots aquells aficionats als vehicles d’altres temps i també aquells aficionats als esdeveniments de motor que en aquests moments no són possibles.

 

 

Secció Esportiva

Clàssic Motor Club del Bages

www.classicmotorclub.org


Llista inscrits   Programa   Reglament 
Afegeix al calendari