11/04/2017

La FEVA es reuneix amb l'administració de Catalunya


 

El divendres 24 de març al matí va tenir lloc a Barcelona una reunió amb la Sra. Isabel Hernández, subdirectora general de prevenció i control de la Contaminació Atmosfèrica de la Generalitat de Catalunya, a la qual van assistir el president de la FEVA Josep Mª Companys i el gerent del Clàssic Motor Club Bages, Roger Grandia.


Durant aquesta reunió els nostres representants van rebre una còpia del "Acord Polític per a la millora de la qualitat de l'aire en la conurbació de Barcelona", un pas important atès que el que se sabia fins ara havia arribat a FEVA a través dels mitjans de comunicació, i sovint aquesta informació era contradictòria. En resum, Isabel Fernández ha informat que les autoritats encara no han desenvolupat un sistema de control d'accés de vehicles a Barcelona, i per tant no està clar com es desenvoluparà aquest control. També va transmetre que l'acord era fruit d'una directiva de la Unió Europea, que ja havia recriminat a les autoritats catalanes perquè en aquest punt ja haurien d'estar en vigor, tot i que no va explicar, si és així, per què a la Comunitat de Madrid no s'aplicaran fins al 2025.

 

Josep Mº Companys li va traslladar la proposta d'etiquetatge que la FEVA ha preparat per a la DGT, i que inclou una categoria especial per a vehicles de col·leccionatge. També li ha recordat el compromís escrit del conseller de Medi Ambient de la Generalitat de convocar FEVA quan comencen els tràmits per a l'elaboració de la Llei de Canvi Climàtic. El contingut i les conclusions d'aquesta reunió han estat comunicades a l'assessor jurídic de FEVA, el Sr. Juan Vázquez, per al seu estudi i elaboració de mesures a prendre en el futur.

 

El mateix divendres a la tarda va tenir lloc a Manresa una altra trobada convocada pel Club Motor Clàssic del Bages, a la qual van assistir una cinquantena d'entitats relacionades amb vehicles històrics, moltes d'elles federades, i a la qual va assistir Josep Mª Companys en representació de FEVA. Antoni Tachó, president del Club De Motor Clàssic del Bages, va destacar la necessitat d'unitat d'acció entre els clubs davant de l'administració. Roger Grandia també va presentar els resultats de la reunió mantinguda amb Isabel Hernández, així com la voluntat de les administracions catalanes d'escoltar les peticions dels aficionats als vehicles de col·leccionisme. També ha destacat la importància en el moment actual de coordinació entre clubs i entitats per aconseguir una legislació favorable als interessos dels aficionats al vehicle de recollida, similar a l'aconseguida en altres grans ciutats. Per concloure, Josep Mª Companys va informar els presents de les propostes legislatives elaborades per FEVA per a la DGT, i que estan pendents de lliurar-les presencialment al director d'aquesta entitat, el Sr. Gregorio Serrano, amb qui s'ha sol·licitat una entrevista fa uns mesos.

Josep Mº Companys també va informar sobre les entrevistes mantingudes per diferents representants de FEVA en diferents ministeris de les comunitats autònomes, així com la intenció de personar-se en els recursos presentats contra les directives elaborades per Ministeris d'Indústria, ITV i Laboratoris, que hagin decidit aplicar normes que contravingui el que estableix el Reglament històric de vehicles, sempre que no sigui modificat o substituït per una altra Llei de R.D. del mateix rang legal. Josep Mª Companys va oferir la col·laboració de FEVA dins de les possibilitats de la federació a aquells que van decidir prendre mesures sobre aquest tema.

La reunió va culminar amb una sèrie d'acords, adoptats per unanimitat pels presents, i que es poden resumir en els següents punts:

- Coordinar entre totes les accions a implementar prèviament.
- No prendre mesures que puguin donar una mala imatge a l'administració, i encara menys a l'opinió pública
- Mostrar la voluntat d'arribar fins on sigui necessari per aconseguir un tractament adequat per als vehicles històrics, tenint en compte també la necessitat de preservar el medi ambient
- Buscar el millor assessorament jurídic possible
- Entrar dins de l'Associació Catalana d'Entitats Històriques de Vehicles, ja existent i integrat dins de FEVA. Convocar una assemblea i nomenar una nova junta directiva (els càrrecs de l'actual han caducat) formada per membres dels clubs presents a la reunió
- Acollir totes aquelles entitats legalment constituïdes que no hagin pogut assistir a la reunió, sempre que acceptin les línies de treball descrites i acordades.

 

LLISTAT DE CLUBS ASSISTENTS:

ALFISTAS CLUB SPORT
AMERICAN CAR CLUB DE CATALUNYA
AMICS VOLKSWAGEN CATALUNYA
AMICS D'AUTOMÒBILS ANTICS DE RUBI
AMICS DELS VEHICLES CLÀSSICS DE BEGUES
AMIGOS COCHES VETERANOS
ANDRÉ CITRÖEN CLUB DE CATALUNYA
ANTIC CAR CLUB DE CATALUNYA
ASOCIACIÓN CONVOY
ASS. VEHICLES HISTÒRICS I ALTRES PRESTACIONS.
ASR - ANTIGALLES SOBRE RODES DE LLIÇA D'AMUNT
BIELA CLUB MANRESA
BIELA CLUB 600
CLAN DELS CLASSICS
CLASSIC CAR CLUB LA GARRIGA
CLASSIC CAR CLUB LES FRANQUESES
CLASSIC CLUB MONTMELÓ
CLASSIC CLUB VILADECANS
CLASSIC MOTOR CLUB DEL BAGES
CLASSIC MOTOR CLUB MONTSENY
CLUB 600 BARCELONA
CLUB ALFA ROMEO CATALUNYA
CLUB DE VEHICLES HISTÒRICS DE LLEIDA
CLUB FORO 600
CLUB JEEP COMANDO ESPAÑA
CLUB MARESME CLÀSSICS DE MATARÓ
CLUB MINI COOPER
CLUB MG CATALUNYA
CLUB PORSCHE 356 
COL·LECCIÓ D'AUTOMÒBILS SALVADOR CLARET
ENTUSIASTES DELS MINIS DE REUS
ESCUDERIA BAIX EMPORDÀ
ESCUDERIA HISPANO SUIZA
FEDERACIÓN ESPAÑOLA DE VEHICULOS ANTIGUOS - FEVA-
GRUP AFICIONATS ALS VEHICLES D'EPOCA DE REUS
GRUP MOTOS CLÀSSIQUES DE REUS
MATRA CLUB - M550
MERCEDES BENZ CLUB DE ESPAÑA
MONTEPIO DE CONDUCTORS MANRESA-BERGA
MOTOR CLUB AVINYÓ
MOTO CLUB GIRONA
MOTO CLUB IMPALA
MOTO CLUB MANRESA
RACC - REIAL AUTOMÒBIL CLUB DE CATALUNYA
RAID PROMISES 4X4
RETRO CAR CLUB RONÇANA
UNIO 4 CLASSICS