02/12/2018

El futur del vehicle de col·lecció davant de les Normatives de restricció de trànsit

Al desembre 2017 es van iniciar les restriccions circulatòries en episodis ambientals per contaminació per a cotxes que no disposen de l’etiqueta de la DGT, dins les Zones de Baixes Emissions (ZBE)  de l’àmbit Rondes de Barcelona. Com ja esperàvem, durant aquest temps no hem patit cap episodi que fes activar el protocol. Les motos es veuran afectades a partir del proper desembre.

Com van informar des de l’Ajuntament de Barcelona i l’AMB, serà a partir de gener del 2020, quan està previst l’inici de les restriccions permanents de Dilluns a Divendres de 7 a 20 h en aquestes ZBE. Sabem que l’aplicació a la resta de Zones de Baixes Emissions del l’Àmbit 40 i municipis de l’AMB serà progressiva, però encara es desconeix quan serà.

Les restriccions circulatòries fins el moment apliquen als nostres vehicles clàssics, però la bona noticia és que les Administracions són molt conscients de que els nostres vehicles són un patrimoni històric i cultural que cal preservar, i que tenen previst que entrin dins les excepcions particulars per poder circular.

Encara està en fase d’estudi per part de les Administracions implicades i la Federació Catalana de Vehicles Històrics (FCVH) determinar en quins vehicles, i com es portaran a terme aquestes excepcions.

Només us podem avançar que el vehicle probablement haurà d’estar certificat conforme es compleixen els requisits de ser un vehicle clàssic de col·lecció, i que seria emès per una Associació de vehicles clàssics certificada i federada a la FCVH. 

Us mantidrem informats en quan tinguem més notícies de les reunions que estem portant