10/06/2022

DECRET D’APROVACIÓ I CONVOCATÒRIA DEL PROCÉS PARTICIPATIU PER L’ACTUALITZACIÓ DE L’ORDENANÇA DE LA ZONA DE BAIXES EMISSIONS

Modificació de la ZBE Rondes de BCN

L’Ajuntament de Barcelona promou aquest procés participatiu per a l’actualització de la nova ordenança de la Zona de Baixes Emissions que n’ha de millorar la seva aplicació.

L’1 de gener de 2020 va entrar en vigor la Zona de Baixes Emissions Rondes de Barcelona que engloba la ciutat de Barcelona i 4 municipis més de l’àrea metropolitana. La sentencia 968/2022 del TSJC de 21 de març de 2022 l’anul·la per defectes en la justificació de l’ordenança. Aquesta sentència no es d’aplicabilitat al no ser sentència ferma. 

Tot i no ser una sentencia ferma, la ciutat de Barcelona ha d’assegurar-se continuar tenint activa una ZBE, tal i com així ho estableix la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica. És per aquest motiu que l’Ajuntament de Barcelona promou ara un nou procés de participació ciutadana amb l’objectiu d’adaptar l’actual ordenança de la Zona de Baixes Emissions al nou ordenament vigent. 

 Els objectius del procés són informar i difondre sobre les polítiques de reducció de la contaminació i la Zona de Baixes Emissions, fer balanç sobre l’aplicació, fins al moment, d’aquesta mesura i obrir el debat per recollir propostes i repensar alguns elements del text normatiu i la seva aplicabilitat.

(Font Ajuntament de BCN)

Decret