10/12/2021

La Federació Catalana de Vehicles Històrics col·laborarà al Ral·li Barcelona-Sitges de 2022

La Federació Catalana de Vehicles Històrics serà un dels principals col·laboradors de la 64 edició del Ral·li Barcelona-Sitges de 2022. La seva principal funció serà la de formar part del jurat, representat pel Sr. Manel Serra Vicepresident de la Federació, i l’entrega del premi al Cotxe més Emblemàtic al final de la jornada.

El Ral·li Internacional de Cotxes d’Època Barcelona-Sitges celebrarà la seva 64 edició el 19 i el 20 de març de 2022. El departament de Foment de Sitges, juntament amb el recolzament de l’ajuntament de Barcelona i Sitges, han començat a preparar aquest esdeveniment que reunirà de nou una selecció de vehicles antics.

El Ral·li Barcelona-Sitges és un esdeveniment, nomenat Festa d’Interés Turístic Nacional, que cada any reuneix al voltant d’un centenar de vehicles antics davant l’atenta mirada de milers d’aficionats els quals gaudeixen de les autentiques joies del sector automobilístic.

Josep-Narcís Arderiu. President de la Federació Catalana de Vehicles Històrics, afirma que “aquest tipus d’esdeveniments demostren i reivindiquen la importància històrica del sector automobilístic de Catalunya”.

Historia Rally Barcelona-Sitges

La primera edició del Ral·li es va celebrar el 8 de febrer del 1959, amb una vintena de cotxes d'època que van sortir des de la plaça Sant Jaume envoltats per una gran multitud de assitents. L'alcalde de Barcelona, el Sr. Porcioles, era l'encarregat de donar la sortida, però un imprevist els ho va impedir i finalment va ser el Sr. Juan Antonio Samaranch, l'encarregat de fer-ho.

La caravana ja va agafar, per aquelles dates, l'únic camí que unia Barcelona amb Sitges, la coneguda Carretera de les Costes del Garraf. Des d'un inici, l'organització va posar com a condició que els participants fossin vestits d'acord amb l'època de fabricació del vehicle. La raó d'aquesta condició és que el Ral·li s'emmarcava dins de les Festes d'hivern de Sitges; que el Carnaval tingués lloc també per aquelles dates va afavorir que aquesta premissa fos acceptada amb entusiasme.

Als inicis, el Ral·li es va plantejar com una prova esportiva de regularitat, en què els vehicles havien de mantenir la mateixa velocitat de baixada de les Costes com de pujada. Aquesta “esportivitat” estava regulada sota el reglament de la FIA.

A l'arribada de Sitges, la caravana de cotxes desfilava pel passeig de la Ribera fins a arribar a la Fragata on, de la mateixa manera com es fa actualment, eren rebuts per les autoritats i, posteriorment, aparcaven perquè el públic pogués admirar-los.

La bona acollida general va animar els organitzadors a repetir l'esdeveniment els anys següents, durant els quals van acabar de donar la forma al Ral·li tal com el coneixem avui.

Aquesta nova edició també aplicarà les mesures necessàries para la COVID-19 marcades per PROCICAT per garantir un control sanitari per a tots els assistents del Ral·li Barcelona-Sitges.

És un orgull per la Federació Catalana de Vehicles Històrics poder col·laborar en un esdeveniment com és el Ral·li Barcelona-Sitges de 2022”, assegura el President de la Federació.